Het is een van mijn favoriete gerechtjes op de Zweedse menukaarten. Tot mijn eigen grote verbazing serveert Ikea dit nog steeds niet in zijn restaurants. Nu, het is iets wat je ook heel makkelijk thuis kan klaarmaken. Ik deel graag een authentiek Zweeds recept om Toast Skagen of Skagenröra te maken.
Hoe maak je Toast Skagen?
Ingrediënten Toast Skagen
- 500 gram roze (gepelde) garnalen
- 1 rode ui
- Enkele takjes verse dille
- 100 gram mayonnaise
- 100 gram zure room
- Zweedse broodjes (of een dikke snee gewoon brood dat je even roostert)
- Beetje citroensap
- voor de afwerking: takje dille, lompviseitjes en schijfje citroen
Bereidingswijze Toast Skagen
Hak de rode ui en de dille fijn. Meng de zure room, de mayonaise, de ui, de dille en het citroensap. Roer hier de garnalen onder. Rooster de boterhammen.
Leg een boterham op een bord en schep er een royale hoeveelheid garnaalsalade over. Werk af met een half lepeltje lompviseitjes, een takje dille en een klein stukje citroen. Smakelijk!
Meer Zweedse receptjes?
In deze Zweedse bak- en kookboeken vind je de lekkerste Zweedse receptjes.
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.