Er staat een nieuwe aflevering van onze podcast The Swedest Thing online! Seizoen 2, vierde aflevering. Deze keer hebben we het over ‘feestdagen’ voor eten. Zowat elke Zweedse lekkernij heeft zijn eigen dag en in de podcast overlopen we deze ‘cake calendar’.
Je kan de podcast beluisteren via de link hier onder, op deze pagina of via een podcastplatform zoals Spotify, iTunes of Google Podcasts. Tip: vergeet niet je te abonneren zodat je de volgende aflevering meteen kan beluisteren!
Hieronder vind je de shownotes van deze vierde aflevering van het tweede seizoen.
S 2.4 – ‘Feestdagen’ voor Zweedse lekkernijen
Beluister de podcast hier
Shownotes
We hadden het over:
- Allerlei Zweedse lekkernijen en de dag(en) waarop de Zweden ze eten. Je bent gewaarschuwd: dit is een aflevering waar je honger van krijgt!
- Spraakverwarring tussen zoet en zout en hartig. En verschillen tussen België en Nederland.
- Tips voor de beste wafels in Zweden!
Linkjes voor wie meer wil lezen:
- Semlor
- Punschrullens dag en waarom ze soms ook ‘dammsugare’ genoemd worden.
Extra info: de dag bestaat nog maar sinds 2014. De naam ‘dammsugare’ (stofzuiger in het Zweeds) zou van het uitzicht van het gebakje komen: het lijkt namelijk (een beetje) op de groene stofzuigers uit de jaren ’20. Verder zouden er voor de binnenkant restjes van andere gebakjes/koekjes gebruikt worden. Nog meer weten? Haal dit artikel dan even door Google Translate! - Wafeldag
- Älskade Traditioner
- Kräftskiva
- Kanelbullar
- Kladdkaka
- Glögg en pepparkakor
- Lussekatter en Sankta Lucia
- Als je nog meer dagen wil ontdekken is er dit artikel: Feestdagen voor eten in Zweden.
Meer podcastafleveringen vind je hier.
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.