Tijd om nog eens een Zweeds recept op jullie los te laten: Janssons frestelse. Ofte Jansson’s verleiding. Het is een traditionele ovenschotel met aardappelen, vis en ui. Eigenlijk best makkelijk te maken. Ik heb de ansjovis wel vervangen door zalm. Enerzijds omdat ik geen ansjovis lust maar anderzijds ook omdat ik niet direct ansjovis vond in de supermarkt. Niet dat ik echt hard gezocht heb^^
Ingrediënten Janssons frestelse
Ik maakte dit gerecht voor 2 personen en deed het dan ook in kleine ovenschoteltjes. Ik veronderstel dat het gerecht eigenlijk om een grote ovenschotel vraagt.
- 300 gram aardappelen
- 1 grote ui
- 100 gram visfilet
- 150 ml room
- paneermeel
- boter
- peper en zout
Bereiding Janssons frestelse
Schil de aardappels en snij ze in schijfjes. Snij de ui in kleine blokjes en bak lichtjes in wat boter tot ze goudgeel kleuren. Leg een laagje aardappelschijfjes in de ovenschotel. Doe hier een laag uienblokjes en stukjes visfilet over. Daar gaat dan weer een laag aardappelschijfjes over. Herhaal dit nog een keertje. Afkruiden met wat peper en zout en er dan de room overgieten. Strooi hier wat paneermeel over en zet in de oven op 220° C voor 1 uur.
Meer Zweedse receptjes?
In deze Zweedse bak- en kookboeken vind je de lekkerste Zweedse receptjes.