Als The Guardian het restaurant ’the coolest restaurant of the world’ noemt, dan zijn de verwachtingen hoog gespannen. Als je maanden later nog altijd terugdenkt aan die smaakexplosies, dan weet je dat de verwachtingen ingelost werden. Meer zelfs! Gotthards Krog in Umeå is een adresje dat niet op het lijstje van foodies mag ontbreken.
Gotthards Krog zet volledig in op duurzaamheid. En dat gaat van hun eigen moestuin (korte keten) tot het verwerken van groenten en fruit die anders niet gebruikt zouden worden omdat ze krom zijn of voor een andere reden niet (meer) in het gewone circuit terecht komen. Ook zetten ze zich in voor de strijd tegen de voedselverspilling.
We aten er een vegetarisch menu. Perfect voor mij als niet-vleeseter maar ook mijn gezelschap (2 vleeseters) waren in de wolken met de gerechtjes. Ze misten op geen enkel moment hun stukje vlees.
Op de menukaart bij Gotthards Krog
Gotthards Krog combineert duurzaamheid met Aziatische toetsen. Er is een beperkte kaart en daar is een goede reden voor: de chef-kok weet namelijk vaak pas de dag zelf wat er beschikbaar is. Hij moet dus creativiteit aan de dag leggen om elke dag een heerlijke menu in elkaar te boksen.
Ons voorgerecht was een zeer smaakrijk ei in panko. Het hoofdgerecht was een perfect gekruide pompoen met miso en botermayonaise. Ook het dessert zat helemaal goed. Subliem!
Bij het menu kan je kiezen voor aangepaste wijnen. Er is ook een alcoholvrije optie mogelijk. De dranken worden telkens uitgezocht voor het gerecht zodat je de smaken ten volle kan beleven. De bediening is zeer vriendelijk en weet bij elk gerechtje en elke geserveerde drank met veel passie en kennis te vertellen wat en waarom ze serveren.
In februari 2020 kostte een 3-gangenmenu 500 SEK, met aangepaste wijnen betaal je 800 SEK.
Je kan hier terecht van ontbijt tot diner, van fika tot gewoon een drankje aan de bar en alles er tussen in.
De locatie
Gotthards Krog bevindt zich in een voormalig stadshotel en zeemanshuis. Er zijn 2 delen: de binnentuin waar je altijd (best wel reserveren) terecht kan en het restaurantgedeelte waar je enkel op vrijdag- en zaterdagavond kan dineren. Hier serveren ze vooral Nordic cuisine.
De zaak is genoemd naar de eerste restauranthouder (källarmästare) van Stora Hotellet, Gotthard Zetterberg.
Naast het restaurant zit een delicatessenzaak met allerlei lokale specialiteiten zoals Västerbottenkaas en rendiervlees. De liefhebbers moeten zeker een plekje overhouden in de valies!
Gotthards Krog praktisch
Hoe bereik je Gotthards Krog?
Het restaurant ligt centraal in Umeå, op de hoek tussen Rådhustorget en Rådhusparken. Het maakt deel uit van Väven, het imposante gebouw aan de oevers van de Ume.
Adres: Storgatan 46, Umeå
Openingstijden
Op weekdagen opent Gotthards Krog om 6u30, in het weekend is dat een half uurtje later, om 7u. Maandag en dinsdag sluit de zaak om 23u. Woensdag en donderdag sluit het restaurant om middernacht. Vrijdag en zaterdag blijven ze nog een uurtje langer open, tot 1u. Op zondag sluiten ze om 22u.
Reserveer je tafeltje via hun website.
In de buurt
- Listen #metoo
- Väven
- Nya Konditoriet
- Clarion Collection Hotel Uman
Pin for later
Met dank aan Visit Umeå
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.